Lada Niva!

(Lada Niva, ca 1977)

         






























(Lada Niva, ca 1977)

Lada Niva 1977-, er lett å repare og kjempekul å kjøre i terrenget med. Den kan styles i militærfarger slik at den går i ett med terrenget, og er sånn sett en yppelig bil å bruke til jakt og friluftsliv. For det er ikke et terreng hvor denne bilen ikke kommer seg frem! 

En fyr som hadde ansvaret for å ivareta en elendig grusvei der jeg vokste opp kjørte en Lada Niva 96 modell, og brukte denne som varebil. I dette som var et byggefirma, registrerte jeg at kollegaen hans kjørte Skoda, så her gikk det tydeligvis i gamle østblokk-biler i dette firmaet. 

Jeg fikk tilsendt et bilde av en kamerat av en Lada Niva, som han hadde spottet i et garasjeanlegg i et borettslag i Asker like ved Varner Arena. Denne tilhørte visst nok et gammelt ektepar som hadde importert den fra Russland, og fremstår som ganske nylig importert. Lagt ved bildet under.

Og for en stund tilbake så så jeg en Lada Niva 80 med  gamle DC (Oslo) skilter fra 1970 tallet, noe som nok betyr at denne bilen virkelig må ha tålt en støyt da den har vært i gjennom mange år med mye veisalt!

Dette forteller meg at den er lett å holde i stand på tross av at bilen bærer et dårlig rykte. 

Lada Niva var en av de mest populære Ladaene på 90 tallet, og de kan fremdeles sees ute i trafikken den dag i dag. Dessverre sluttet de å selge Lada i Norge i 1999. 

Under ser du bilde av en Lava Niva 2012 modell. Lier Lada Klubb er spesielt interessert i Niva-modeller, og er derfor et godt sted å ta kontakt med hvis man skulle ønske seg en slik bil. 

Og her har du link til nærmeste Lada-forhandler for folk i Trøndelag: https://bilkonsultsundsvall.se/  , Oslo: https://bilweb.se/bilhandlare/seffel-bil-ab, Kristiansand: http://www.lada.minisite.dk/ og Troms og Finnmark: https://murmansk.pragmatika.lada.ru/, og nærmeste hvis du tar ferga Oslo -Kiel: https://suchen.mobile.de/auto/lada-hamburg.html









(Ladaen som ble spottet i Asker av en kamerat.)

(Her, en ombygd Lada Niva til salgs på Finn.no)


Kan også nevne at nå som Ukraina-krigen er et faktum, så er det sikkert mange ukrainere som kommer til Norge i sine ladaer. Det ville vært kult om nordmenn kunne støttet Ukraina ved å kjøpe Lada av dem privat-og unngå bedrifter hvor Russland er tungt inne på eiersiden.

(Lada Niva til salgs på Finn.no. Av nyere årgang, aldri solgt i Norge tidligere...)


Kommentarer

Populære innlegg