Peugeot 504, lisensbiler





Peugeot 504, var en populær bil i Norge på 70 og 80-tallet. De ble produsert og solgt i Europa samt Norge i fra 1968 til 1983. Jeg observerte mange rustne og slitne Peugeot 504 i Norge på 90-tallet, men etter 2000 så var det nesten ingen å se på veien lengre. I Argentina skal Peugeot 504 ha vært produsert helt frem til 1999, og med ekstra kul design og spesielt fet bakende. 

I Kenya og Nigeria skal den ha vært produsert til i hvert fall 2007. Peugeot 504 skal ha blitt anskaffet av det norske politiet på ca 70-tallet, og disse var de eneste bilene det norske politiet hadde på den tiden. Så om du hadde gjort noe ulovlig på sent 70-tallet og lå på hjul, så skulle du vært glad hvis det var den god gamle Volvoen eller bobla, og ikke den den gang nye Peugeot 504! 

Grunnen til det er at Peugeoten til forskjell fra Volvoene poltiet den gang kjørte, hadde forhjulsdrift og var veldig kjøregode til motsetning fra solide men tungstyrte Volvo, og boble med symaskin.

Peugeot 504 sine overlegne kjøreegenskaper i forhold til slike elendige biler som politiet hadde ble det gjort til latter i en James Bond film fra 1981, hvor selveste Agent 007 på oppdrag i India, blir kjeppjagd av noen skikkelig gærne mafiaterrorister i svarte Peugeot 504, mens selveste James Bond i denne filmen kjører noe så elendig som en gammal gul Citroeng 2CV (en bil jeg forøvrig har skrevet om i et tidligere blogginnlegg)

Nyere Peugeot 504 på lisens, kan du spesial-importere i fra Afrika og i fra syden. Det mest spennende er vel kanskje å importere den latinske/argentinske-utgaven. Du kan også pimpe dem med ekstra kul styling om du vil, i hvertfall de afrikanske utgavene. Det sagt så er vel argentinske 504 er allerede pimpa opp rett fra fabrikken. 

En nabo av meg har nettopp skaffet seg en Peugeot 504 veteranbil, og det er synes jeg er kult. Men det kan ikke måle seg med en pimpa argentinsk 504 ifra 1990 tallet!

(Her ser du et bilde av en svenskregistrert-argentinsk 504, og som også er pimpa)

(Argentinske 504 taxier et sted i latin-amerika)






                      (På de fem bildene ovenfor ser du et knippe Peugeot 504 i fra Afrika)


Kommentarer

Populære innlegg