Opel Vectra , Vauxhall Cavalier, Holden Vectra og Chevrolet Vectra!

(Opel Vectra)

Opel Vectra var en bil som hadde cirka 1980 talls design helt frem til 1995. Den kunne fås med 1,7, 2,0 og helt opp i 2,5 liters v6 motor til tross for den relativt lille størrelsen.

En gang i år 2000 satt jeg på med en Opel Vectra helt til Norefjell. Til tross for at bilen var hele 5 år gammel eller mer, så var jeg begeistret over at den hadde såkalt digitalt termometer som viste utetemperatur. siden fattern på denne tiden kjørte en gammel Ford Sierra og nettopp hadde byttet sin gamle Toyota Carina 1985-modell med en Citroën Berlingo som heller ikke hadde ute-termometer. Selv om dette var midt i Januar så kom ikke temperaturen opp i mere enn minus 17 forbi Sokna, og temperaturen lå på jevnt mellom ca 0 grader og ca minus 12. Vanligvis pleier det å være så mye som nedi minus 20 og kanskje tom minus 30 på slike plasser av landet på denne tiden.

Plassen det ble minus 17 på, og som ligger noe vest for Sokna, hvor riksvei 7 nylig har blitt lagt om, har i senere tider blitt kjent for såkalt åndenød med tydelige innslag i Dagsrevyen om såkalte ufoer i kornåkrene deres. Snakk om pr kåte idioter! Opel vectra 1995. Denne kan du pimpe med skikkelig 1980 talls krom i grillen, revehale i antenna, wünderbaum, sota ruter og sjalusi i bakruta.


(Holden Vectra på bildet over)

(Opel Vectra)


(Chevrolet Vectra Sør-amerika på bildet over)


 (Opel Vectra)

(Vauxhall Cavalier Storbritannia)

 


Kommentarer

Populære innlegg