Volvo Krabat og Ford Super Major



Volvo Krabat er en traktor som en gammel bonde jeg kjente en gang tok med to kamerater av meg fra skolen og glad jeg ikke ble med, for de to fikk nemlig lov til å sitte på grabben (skuffa) på traktoren -og grabben den falt av så de to guttungene ble dradd under traktoren!!
Den ene endte opp med å måtte sy massevis av sting i pannen og tinningen og rundt omkring på hodet og endte opp med massevis av tydelige arr i øvre ansikts og hoderegionen. Den andre fikk kraftige lunge og brystskader. Og tredje gutten som tok min plass, stakkar, bevitnet det hele.
Det viste seg at traktoren var i særdeles dårlig teknisk stand og at bonden til slutt slapp unna, mens sjåføren som egentlig bare ble lurt til å kjøre traktoren uten å ha peiling på at traktoren var i elendig stand mistet førerkortet og fikk en klekkelig bot.
Sjåføren var virkelig lei seg, i tillegg ble bonden i ettertid veldig interessert i å kjøpe en ny traktor av samme type, nemlig en Ford Super Major som riktignok var veldig strøken men som var av samme kaliber at den sikkert kunne være ganske lite sikker den også.
Heldigvis så endte det med at han lot være å kjøpe den -eller om han faktisk kjøpte den, men fort solgte den videre til noen vites ikke.


Så vær en fornuftig bonde og ha kål på kjøretøyet ditt, både sikkerhetsmessig og forskriftsmessig. Og kjør Volvo Krabat og Ford Super Major traktorer som et slags ragge-kjøretøy eller epa-traktor.
Og cruise rundt på mindre hovedveier og riksveier hvor du kan irritere vettet av bilister i ekte rånestil!
(Men kanskje ikke for mye da det jo selvsagt blir ulykker av slikt..) Så sving inn på ditt nærmeste jorde etter noen få kilometer og vær heller ikke for epa eller helt svensk. Svenske epa-traktorer er nemlig ikke helt sikre, akkurat sånn som en viss Donald Prump eller EPA-trump som jeg kaller han.




Kommentarer

Populære innlegg