Div 1920-30 talls replicaer 1960-2020-!


Excalibur Phaeton SS Phaeton I-VI 1963-1993 var veldig populær som bruktimport for ca 10-20 år siden. Og kan dermed saktens kanskje vært kalt som en slags rånebil i disse dager i samme stil som jeg har skrevet om Mercedes S klasse fra 1970 og 80 tallet Lamborghini Countach, Ferrari Testarossa og Ferrari 348, Jaguar XJ, og Bristol Britannia. Ikke gå glipp av innlegget om Bristol Britannia. Dette er forresten et dritkult innlegg (om jeg får lov å si det selv..). Excalibur Phaeton skal på samme tid ha vært brukt i PC og TV spillet Grand Theft Auto GTA, så det mangler ikke på mafiadudes her nei! 

Panther Deville er bilen Cruella de Vil råkjører med i filmene om 101 Dalmatinere på sent 90 -tidlig 2000 tallet. Skjønt selvom bilen ser ut som en bil bygget på nittentjue -tredve tallet så var den sikkert ikke mere enn ca 15-20 år gammel den gang i år 2000. Så at Panther Deville kan ha blitt kalt for rånebil den gang, å joa makan til råkjøring fra Cruellla de Vil, jo hun skremmer vel nesten vettet av selv de verste rånekjørerne! Ouffh, kjøre mot kjøreretningen med biler i mot og attpåtil kjøre i mot dem -ja at Cruella de Vil er gæren er vel ikke å ta hardt i i grunnen.


Zimmer Golden Spirit Sedan er produsert helt frem til langt ut på 2000 tallet og kan derfor trygt kalles for rånebil i dag. Kan også nevne at Cruella Deville også kjørte Zimmer Golden Spirit i en tv serie nå nylig.


Mercedes Benz Gaselle Replica retroversjonen ca 1963-1993 ble egentlig først produsert som en luksusbil på ca sent 1920 -tidlig 1930 tallet, men ble produsert som en replica retroversjon på ca 1970, 80 og tidlig 90 tallet. Og her er en link til en Finn-annonse med en Mercedes Gaselle ca 1970 til salgs av riktignok varebilspesialisten i Oslo, men som det ser ut som det er noen rånere/hipstere som har laget annonsen og muligens videresolgt til et firma inne i Oslo.

Så kjør Zimmer Golden Spirit Excalibur, SS phaeton og Panther Deville som den mest crazy kjerringa ever ala Cruella eller en like sprø mafiadude fra Spillet Grand Theft Auto -hvor det heller ikke mangler på påkjørsler og kjøring i mot kjøreretning.
Og når disse bilene er i fra ca 1970 tallet og er bygd på biler i fra 1920 og 1930 tallet, og i hvert fall en av dem produseres fortsatt ut på 2000 tallet, så når det skal være sagt i Grand Theft Auto så står jo for såvidt tida stille og med inspirasjon fra i grunnen alle tidsaldere de siste 100 årene.












Zimmer Golden Spirit produseres fortsatt den dag i dag




















Kommentarer

Populære innlegg