AKTIV SNOW TRACK ST4 og Volvo Beltevogn BV-202 og BV206


 Aktiv Snowtrack er en svensk beltevogn som har vært i tjeneste hos norsk Folkehjelp Norges Røde kors og Den norske turistforening helt siden ca 1960-70 tallet til i dag. Spesielt på Hardangervidda har den lenge vært i tjeneste, og senest i ca 2015 husker jeg fattern, onkel og noen kompiser hadde blitt kjørt i en slik en på vidda på en sprek skitur som pensjonister. Selv så jeg en Aktiv Snow Track stå utenfor Coop i Raulandskrossen senest i ca 2007 eller 2008. Aktiv Snow Track skal for eksempel også ha blitt brukt i alpinanlegget i Snowy Mountains nær Sydney i Australia, som du ser på disse bildene. Aktiv Snow Track skal også ha vært populær i statene.



Aktiv Snow Track skal ha vært produsert av svenske Volvo. Volvo Beltevogn BV-202 og 206 Volvo beltevogn har vært i tjeneste hos forsvaret siden 1960 tallet. De første ble forsøkt skrotet og hugget opp av forsvaret tidlig på 2000-tallet, men ble heldigvis reddet av den norske pressens avsløringer om dette. Det gjorde at politikerne på Stortinget fant ut at dette kanskje ikke var så lurt, og sørget for at disse beltevognene heller ble solgt eller gitt bort til Norsk Folkehjelp/Norges Røde Kors.
" Hvis du bor i en rånebygd med mye snø og det er spesielt like mye snø som i 2018 eller i år (2023) så kjør dem langsmed brøytekanter og ut på riksveien fylkesveien. Kanskje kan du krysse riksveien med den og parker den utenfor din lokale bygdeforretning slik som på Coopen i Raulandskrossen! Eller kanskje kan du kjøre dem langsmed skiløypa eller, hvis mulighetene byr seg, faktisk kjøre langsmed riksveien og du er kongen av rånemiljøene! "

Volvo BV-202









Volvo BV206 







 

Kommentarer

Populære innlegg