Porsche Allgaier, Coventry Climax og Kalmar Climax traktorer!



Det at Porsche har lagd traktorer er det vel få som er klar over, og det gjelder også meg selv inntil nylig. "Porsche Allgaier" traktorer bør kjøres som en ekte gråtass-bonde på smale svingete Agder Telemark og vestlandsveier, for da er du virkelig kongen av rånemiljøene på Vestlandet og i Agder og Telemark."


Coventry Klimax var egentlig bare en såkalt brannpumpe/tilhenger men var bygd på en traktor Chassis. "Så kjør en gammel traktor med en Coventry  Climax tilhenger bakpå og du er virkelig kongen av bøndene og rånerene på bøgda."


Kalmar Climax var etterfølgeren til Coventry Climax, og som kjøpte dem opp midt på 80 tallet. Kalmar Climax lagde noen større lager-trucker som var på størrelse med hjullastere. Kjør dem som en ekte gartner eller kjør høyballer og annet utstyr til gården med den og du er virkelig kongen av rånemiljøene i Agder og på vestlandet. Og forresten Coventry Climax produserte i sin tid motorer til britisk bilindustri egnet for Formula One racing! Dette var på 60 tallet og sent 50 tallet.





 















En Porsche Allgaier traktor i ekte julestemning schlepper er tysk og betyr traktor og må ikke forveksles med 
det norske skreppe som er et nedlatende ord om kvinnfolk
 


(Bilder av Coventry Climax, tatt fra en Finn annonse i Drammen nylig)





 





Kommentarer

Populære innlegg