Ford Sierra,Volvo 240 og En Hyllest Til Ford Sierra Volvo 240 og rånemiljøene!



Ford Sierra 1982-1993 denne bilen er en bil som begynner å gå i glemmeboka, ihvertfall blant de yngre. Ford Sierra var nemlig noe av nesten det samme som Volvo 240, bygget på samme plattform og var omtrent like populær blant norske rånermiljøer. Riktignok var Ford Sierra med mye dårligere kvalitet enn Volvo 240 og derfor ekstra få igjen i dag.  Ford Sierra er blant annet kjent fra filmen om Elling, hvor helten Jørgen Langhelle opptrådte som en ekte siddis (selvom han riktignok var fra Sandnes og ikke Stavanger) som cruiser rundt i en gammel 1983 modell Ford Sierra stasjonsvogn med bakhjulsdrift, mens han svinger venstre med den et sted på Majorstua eller Oslo et sted. Jørgen Langhelle jobbet som miljøarbeideren til Elling og Kjell Bjarne i filmen om Elling fra den samme boken, skrevet av selveste Ingvar Ambjørnsen. 

Og tenk deg ordet Ford Siddisrævva og ikke bare ordet sidrævva som den ofte ble kalt pga dens lette bak, som var noe lettere enn 240en sin bakhjulsdrift, og at en siddis er fra selve oljehovedstaden Stavanger og all den linken dette har til nettopp biler og bensin. Men også det at Stavanger også er noe av det i Norge som kanskje er mest amerikanisert, ihvertfall fra gammelt av. Her gikk for eksempel den første amerikalinjen, men du har også alle amerikanerne som har eller fortsatt jobber i oljeindustrien her borte.

Men tenk deg det positive, baken til en Ford Sierra en enda kulere Siddis en Jørgen Langhelle. Joda, Jørgen Langhelle har noen svin på baken han også i filmen Tyven Tyven og i Søndagsengler. Men kanskje en sexy Siddis dame, litt slik som Kathrine Sørland eller en kul amerikaner, eller en sexy amerikansk Playboy modell. Baken deres og en sexy Ford Sierra siddisræva rumpe. 

Se for deg å kjøre en Ford Sierra til Stavanger på 1990 tallet, de to gangene i 1994 og 1997 hvor det var over 20 grader i sjøen ytterst ute på Jærkysten. Joda, da snakker vi. Og husk Ford Sierra kan også fint kalles for en tysk Volvo 240 siden den er i fra Tyskland. Men også sånn sett en Tysk billigutgave av Volvo 240.
 






 































Kommentarer

Populære innlegg