Piaggio Lastebiler!




Piaggio Porter ble bygd med omtrent samme 80 talls design helt i fra 1992 og frem til i dag. Siden denne bilen er veldig liten kan du enkelt kjøre den som en hissig lastebilsjåfør med råttent eksosanlegg, wunderbaum og boksehansker i frontruta.

Samme kan du gjøre med en Piaggio Quargo, det er omtrent samme type bil, produsert mellom 2004 og 2016.


(Piagio Ape) 

(Mon tro det var en slik en som fløy veggimellom da taxien til far drusa på gjennom de trange italienske gater?)

Piaggio Ape er riktignok bare en knøttliten trehjuls lastebil bygget for å passe inn i smale trange italienske gater. Engang etter at familien ble kjørt i fra flyplassen i Chania (og hvor sjåføren forøvrig kjørte forbi en bil med store flomlys, hvorpå sjåføren sa "relax, he´s a very good driver. He is careful" da mor konfronterte sjåføren med dårlig kjørestil). Under denne taxituren, i en Volkswagen Passat b3, som fant sted i 1997, fortalte fattern meg om en gang han og hans kolleger hadde tatt flyet til Firenze for at de skulle se på noen rør. Da så de tydelig at taxisjåførene de hadde fått utdelt for turen pratet høylytt sammen om kappkjøring. Både han og kollegene ble veldig nervøse, og de fikk rett! Fatterns verste opplevelse med utenlandske taxisjåfører var et faktum. De kjørte av gårde i full spiker og etterhvert gjennom noen trange gater så folk i gatene føyk veggimellom! Kanskje omtrent akkurat som i en actionfilm i fra nettopp Italia. Og kanskje var det en Piaggio Ape som føyk veggimellom også?

Piaggio Ape kan du forøvrig også sikkert kjøre fort gjennom Oslos gater med, og muligens starte egen take away forretning på Grünerløkka.


Kommentarer

Populære innlegg